Google introduceert Project Astra

Project Astra: AI-assistent van de toekomst

Google introduceert een nieuw multimodale AI-agent genaamd Project Astra, die in staat is om gebruikersvragen in realtime te beantwoorden via tekst-, audio- of video-invoer. In een demovideo gedeeld door Google is te zien hoe de nieuwe AI-assistent in gesprek is met de gebruiker en vragen in realtime beantwoordt, vergelijkbaar met de functionaliteit die OpenAI een dag eerder liet zien met zijn GPT-4o-model.

De nieuwe AI-assistent van Google kon objecten in de kamer identificeren, een specifiek deel van de code herkennen en uitleggen, de exacte locatie bepalen door uit het raam te kijken, de bril van de gebruiker vinden en zelfs creatieve namen bedenken voor een hond. Bovendien liet Google het gebruik van Project Astra zien via een smartphone of slimme bril, wat suggereert dat er in de toekomst mogelijk een grote Gemini-aangedreven vernieuwing van Google Lens komt.

Het antwoord op GPT-4o

Google zegt dat Project Astra in staat is om informatie sneller te verwerken door videoframes te encoderen, video- en spraakinvoer te combineren tot een tijdlijn van gebeurtenissen en al deze informatie voor herinnering te cachen. Bovendien heeft Google ook wijzigingen aangebracht in het geluid van de nieuwe AI-assistent, waardoor het natuurlijker klinkt terwijl gebruikers de mogelijkheid hebben om tussen verschillende stemmen te schakelen.

Demis Hassabis, CEO van Google DeepMind, legde uit waarom een autonome AI-agent nodig is: “Om echt nuttig te zijn, moet een agent de complexe en dynamische wereld begrijpen en erop reageren zoals mensen dat doen – en zien en horen om context te begrijpen en actie te ondernemen. Het moet ook proactief, leerbaar en persoonlijk zijn, zodat gebruikers er natuurlijk mee kunnen praten en zonder vertraging of vertraging.”

De mogelijkheden van Project Astra zullen later dit jaar naar verschillende Google-producten komen, waaronder de Gemini-app via de Gemini Live-interface.

Gerelateerde trainingen

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en tricks en kortingen op trainingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Maximaal één keer per maand een update, want ook wij houden niet van spam.

Meer soortgelijke blogs

Wat is Microsoft Copilot?

Wat kun je met Copilot? Copilot, een nieuw hulpmiddel van…

Vergelijking van ChatGPT, Copilot en Google Gemini

Update 14-02-2024: Google Bard heet nu Gemini In de afgelopen…

Wat is Google Gemini?

Geschiedenis van Google Bard en Gemini De ontwikkeling begon in…

Categorieën